Over mij

De man achter Bulletpoint

Job van Dijk, aangenaam!

^

Man van weinig woorden

^

Taalgek, sportjunkie en cultuursnuiver

^

Brabo in Nimma

^

Dol op lijstjes, maar vooral gek op verhalen

Ik was geen kind dat speelde met tinnen soldaatjes* en als jongeman ging de dienstplicht aan me voorbij. Stoeien met woorden vanuit een oude kazerne, dat doe ik al jaren met veel plezier.

Binnenkort ook voor jouw organisatie?

 

*Back to the 90’s

Als kind was ik vooral op het voetbalveld of de tennisbaan te vinden. Eenmaal thuis trok ik me graag terug op mijn kamer. Daar schreef ik maar raak: (akelig) lange werkstukken over de geschiedenis van de tennissport, het wel en wee van onze cavia Swiebertje, hond Boaz en de guitenstreken van onze zebravinkjes Kwik en Flupke. Later deed ik uiteraard verslag van allerlei ‘bloedserieuze’ thema’s voor de schoolkrant… Welke journalist/tekstschrijver is er niet groot mee geworden?

Hoogtepunt in mijn schoolcarrière: een kinderpersconferentie in groep 8. Center Parcs opende een natuurpad op Het Vennenbos in Hapert. Een paar maanden later bonkte de schooldirecteur op de deur van ons klaslokaal: of ik even wilde meekomen naar zijn kantoor. Mijn hart klopte in mijn keel, totdat hij een envelop uit zijn la trok. Met mijn verslag had ik de eerste prijs in de wacht gesleept: een dag lang frietjes eten, boogschieten en zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, met al mijn klasgenoten. Een bonusschoolreisje met 38 brugwuppen in de dop. Met dat schrijven ga ik verder, dacht ik bij het zien van al die blije koppies.

Curriculum vitae

Werkervaring

2019-heden

  • Eindbaas, (eind)redacteur, corrector en tekstschrijver bij Bulletpoint

2007-2019

  • Eigenaar/franchisenemer Het Nederlands Tekstbureau – vestiging Nijmegen

2001-2007

  • Freelancer voor o.a. Brabants Dagblad (sportredactie), Trouw (cultuur), Willem II Media en Nobiles Magazine, het carrièremagazine voor studenten.

Nog geen veteraan dus, maar toch alweer bijna 20 jaar ervaring… Of dat me een volwassen tekstschrijver maakt? Ook ik word nog regelmatig vijandig aangestaard door een wit beeldscherm en elke nieuwe opdracht is weer een uitdaging. Gelukkig maar. Zoals Carmiggelt ooit opmerkte: “Het leuke van het vak schrijven is dat je het nooit leert.”

Opleiding

Communicatie- en Informatiewetenschappen, Universiteit van Tilburg (afgerond met het doctoraaldiploma). Major: Tekstontwerp.

Gymnasium met o.a. vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Latijn; een pretpakket voor mij als ‘lettertype’…